Kærlighed og lidenskabelige linjer

Jeg tror på, at kærlighed er den nye krimi. Hvad mener jeg nu med det? Jo, der var engang, hvor krimigenren var underkendt og ingen seriøse forfattere ville være ved det, hvis de skrev kriminalromaner. Krimien var ikke stueren og anerkendt. Den havde det på mange måder, som kærlighedsromanen har det i dag. Synes du ikke jeg har ret? Så prøv at tjekke dit facebookfeed for anmeldelser af EL James’ seneste filmatisering af Fifty Shades-serien. Anmelderne er ved at falde over hinanden for at nedrakke en film millioner af kvinder har ventet på.

Ikke helt stueren

Noterne jeg skrev på min iPhone, da jeg kom hjem

Krimimessen i Horsens og adskillige prisuddelinger kan vidne om, at krimien er blevet helt stueren og genren har beriget læsere og forfattere på mere end én måde. Det samme kommer kærlighedslitteraturen på. Det er jeg sikker på. Se bare på nogle af vores bedst sælgende krimiforfattere, Anna Grue og AJ Kazinski. De har begge kastet sig over kærlighedsgenren, Anna med sin nostalgiske retorserie og AJ under navnet Anna Ekberg. Jeg er sikker på, det er fordi de har fået øje på de samme strømninger, som jeg har – at millioner af læsere elsker kærlighedsromanen.

Derfor er det mig også en stor glæde at kunne præsentere Kær-Litt – festival for lidenskabelige linjer. 5.-6. maj 2018 afholdes Kær-Litt, for første gang. Det bliver en weekend i kærlighedens navn. Litteratur, sange, tekster af alle slags præsenteres på forskellig vis på festivalen under fællesnævneren kærlighed mellem mennesker.

Festivalen holdes i de idylliske omgivelser på Fuglsang Herregaard på Lolland. Programmet er så småt ved at tage form, og flere forlag og forfattere har allerede meldt deres ankomst. Blandt andet Anna Grue, Maria Helleberg og Anne-Grethe Bjarup Riis.

 

Visionen og store drømme

Jeg fik idéen til kærlighedslitteraturmessen, da jeg kørte hjem fra Krimimessen i 2016. Tænk hvis man kunne lave sådan noget på Sydhavsøerne. Jeg skrev mine tanker ned, og vidste med det samme, at det på ingen måde skulle være en kopi af Krimimessen, for vi har ikke et nedlagt fængsel eller andre bygninger, der ville egne sig til en krimimesse. Men vi har overflod af hyggelige herregårde og romantiske haver. Og vi har Lolland-Falster Lovestorm og en masse ildsjæle. Så jeg snævrede mig hurtigt ind til kærlighed.

Der er mange, der læser kærlighedslitteratur. Prøv bare at se på de mest solgte ugeblade, Familiejournalen, Hjemmet og Søndag. Forfattere som Jojo Mojes, Lucinda Reiley og EL James begejstrer millioner af læsere verden over. Men der er ikke så meget status i at skrive kærlighedslitteratur. Endnu. For det håber jeg kærlighedslitteraturfestivalen vil være med til at ændre på.

Vil du med?

Her kan du læse mere om Kær-Litt – festival for lidenskabelige linjer. Jeg håber, vi ses den 5.-6. maj 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *